Banana bread integrale (lowfat). I was looking for a great low fat banana bread. This is it, but I did tweak the recipe a bit. I added nutmeg instead of cinnamon and also vanilla as others had suggested.
This low fat banana bread is wonderful with your morning coffee or tea, or for an after dinner sweet treat. Low-Fat Applesauce Banana BreadSimple Nourished Living. A delicious low carb banana bread that uses real fruit in a moderate amount to keep carbs low. You can cook Banana bread integrale (lowfat) using 12 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Banana bread integrale (lowfat)
- It's 2 of banane (la polpa, circa 200 g).
- Prepare 40 ml of latte.
- It's 1 cucchiaino of limone.
- Prepare 4 cucchiai of olio di semi di girasole (o quello che preferite).
- Prepare 1 punta of cucchiaino di essenza di vaniglia.
- Prepare 2 of uova.
- Prepare 80 g of zucchero integrale di canna (muscovado).
- Prepare 140 g of farina integrale.
- You need 1 cucchiaino of lievito per dolci.
- Prepare 1 cucchiaino of cannella.
- You need 30 g of frutta secca (io ho usato il mix).
- It's 10 g of noci per la decorazione in superficie.
Since developing this super popular and very easy basic quick bread recipe, we have been enjoying all kinds of keto approved breads. Our Low Fat Banana Bread has no butter, but it's still incredibly moist and delicious. With our without walnuts, you won't even be able to tell it's healthier for you! There's just something, dare I say, All-American?, about a freshly baked loaf of banana bread.
Banana bread integrale (lowfat) instructions
- Cominciamo schiacciando con una forchetta le banane mature. Uniamo il latte, l'olio, il limone, le uova, la vaniglia e lo zucchero. Amalgamiamo bene con una frusta..
- Aggiungiamo la farina, il lievito e la cannella e mescoliamo con una forchetta senza lavorare troppo l'impasto. Prima di amalgamare tutta la farina aggiungiamo la frutta secca spezzettata e successivamente continuiamo a miscelare gli ingredienti..
- Trasferiamo il tutto in uno stampo da plumcake foderato di carta forno, decoriamo con le noci ed inforniamo a 180° per circa 40-50 minuti (fate sempre la prova stecchino)..
- Una volta pronto lasciamolo raffreddare su una gratella. Quando sarà completamente freddo possiamo decorarlo con zucchero a velo e servire..
- Si taglia alla perfezione ed è super profumato e delizioso.. ottimo per una colazione o merenda all'insegna della cucina sana e del buon gusto.. buon appetito 🌻🌻🌻🌻🌻!.
If you'd like to try a low-fat vegan banana bread recipe, this is a great one to try. Our most trusted Lowfat Banana Bread recipes. Reviewed by millions of home cooks. This bread is lower in fat that the standard banana/zucchini bread because applesauce replaces some of the oil in the recipe. Still using some oil, however, will prevent the bread from getting rubbery.
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